Termeni si Conditii

Conditii generale

Accesarea, folosirea si cumpararea de produse si servicii de pe site-ul www.mediistocare.ro, implica obiligatoriu acceptarea termenilor si a conditiilor ce urmeaza a fi explicit exprimate mai jos.

Elemente definitorii si de identificare

a.       Site
Colectia de informatii obtinuta prin accesarea adresei de web www.mediistocare.ro, precum si aplicatia de comert electronic rulata pe acesta in scopul prezentarii de produse, colectarii si transmiterii de informatii este definita in cele ce urmeaza ca si SITE
b.      Vanzator (furnizor, administrator)
Site-ul www.mediistocare.ro este detinut si administrat de SC Info Market Comprest srl, actionariat roman, cu sediul in Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie 221-225, incinta complexului Prosper PLaza, etaj.1, inmatriculare la Registrul Comertului J40/7740/1996, cod unic de identificare fiscala RO8807546, cont RO07PIRB4237732793001000 deschis la Piraeus Bank denumita in continuare VANZATOR
c.       Cumparator (vizitator, utilizator)
Orice persoana fizica sau juridica ce acceseaza site-ul www.mediistocare.ro in scop de informare sau comercial reprezinta un vizitator si poate fi considerat un potential CUMPARATOR
d.      Bunuri (produse) si servicii
Orice produs sau serviciu prezentat pe site-ul www.mediistocare.ro in scop comercial, impreuna cu descrierile si pretul afisat reprezinta un BUN ce poate fi furnizat de catre vanzator cumparatorului, prin intermediul procedurilor comerciale descrise la sectiunea “cum cumpar”.
e.      Comanda
Forma de comunicare a cererii de cumparare de bunuri si/sau servicii prezentate pe site-ul www.mediistocare.ro, inclusiv a acordului de primire a bunurilor si serviciilor, a insusirii obligatiei de plata a acestora, precum si a acceptarii termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului o reprezinta COMANDA cumparatorului catre vanzator si este un document generat ca urmare a respectarii procedurilor comerciale descrise la sectiunea “cum cumpar”.

Drepturile si obligatiile partilor
a.       Drepturile si obligatiile vanzatorului
·         Numele site-ului www.mediistocare.ro precum si informatiile prezentate pe site sunt proprietatea societatii Info Market Comprest srl si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului. Societatea Info Market Comprest srl isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor informatii, orice modificari ale termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului, inclusiv modificari ce ar putea afecta structura site-ului, fara notificare prealabila.
·         Din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost introduse gresit in bazele de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Info Market Comprest srl isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea constatata. Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu caracter informativ si nu pot genera responsabilitati contractuale.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului si nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.mediistocare.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
·         Societatea Info Market Comprest srl isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura pe oricare pagina a site-ului www.mediistocare.ro, cu respectarea legislatiei in vigoare.
b.      Drepturile si obligatiile utilizatorului
·         Accesarea site-ului www.mediistocare.ro, folosirea informatiilor prezentate de acesta, vizitarea paginilor, comandarea de produse si servicii sau trimiterea de e-mail-uri adresate Info Market Comprest srl se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la Info Market Comprest srl in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
·         Info Market Comprest srl garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe site-ul www.mediistocare.ro si nu ii confera dreptul de a descarca, modifica sau reproduce partial sau integral site-ul, sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, fara acordul scris al Info Market Comprest srl.
·         Utilizatorii site-ului www.mediistocare.ro pot fi de doua tipuri, in functie de care au drepturi diferentiate:
-          Utilizatori neinregistrati - acestia pot accesa paginile site-ului si se pot folosi de informatiile continute de acestea, dar nu au posibilitatea de comanda marfurile existente pe site si nu pot introduce mesaje in sectiunile dedicate.
-          Utilizatori inregistrati - acestia completeaza in momentul inregistrarii un formular cu datele de identificare si de contact personale si/sau ale societatilor in interesul carora activeaza si, in urma inscrierii in baza de date a www.mediistocare.ro, pot face comenzi pentru produsele si serviciile existente, pot participa la concursuri si au posibilitatea de a introduce mesaje in sectiunile dedicate.
·         Datele furnizate de catre utilizatori in cursul vizitarii site-ului www.mediistocare.ro, inclusiv cele cu caracter personal pot fi utilizate de Info Market Comprest srl si sunt prelucrate in scopul promovarii si imbunatatirii serviciilor acesteia, precum si in orice activitati si scopuri legate de marketing, de comert, pentru constituire de baze de date si utilizarea acestora, cat si in scopul realizarii unui interes legitim al societatii. Datele cu caracter personal furnizate de utilizatori constau in informatiile referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila, cum ar fi: numele, adresa, codul numeric personal, numarul de telefon, sex, varsta, precum si orice informatie furnizata de utilizator pentru respectarea prevederilor legale privind intocmirea documentelor fiscale. Orice utilizator care viziteaza site-ul www.mediistocare.ro si care ofera date sau informatii cu caracter personal firmei Info Market Comprest srl isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru utilizarea acestora in conditiile specificate mai sus.
·         In conformitate cu prevederile legii 677/2001 utilizatorul dispune de urmatoarele drepturi: dreptul de informare, dreptul de acces, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul este rugat sa contacteze societatea Info Market Comprest srl prin intermediul sectiunii "contact" din site.
·         Datele personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.
·         Prin folosirea site-ului www.mediistocare.ro vizitatorii sunt responsabili pentru pastrarea confidentialitatii contului si a parolei de acces , ca si pentru toate activitatile care au loc prin folosirea acestora (accesarea contului si a parolei personale). Firma Info Market Comprest srl nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru eventuale probleme survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.
·         Informatiile furnizate la inregistrarea in site-ul www.mediistocare.ro vor permite Info Market Comprest srl sa identifice utilizatorii serviciilor sale, sa contacteze utilizatorii pentru probleme de relatii cu clientii, sa ofere  periodic informari despre oferta comerciala, despre functiile noi ale acestuia, ca si orice alte noutati legate de domeniul de activitate al site-ului. Utilizatorii inregistrati au la dispozitie gratuit optiunea de dezabonare de la aceste informari. Aceasta se va realiza prin trimiterea unui mail de la sectiunea “contact” in care sa specifice stergerea din baza de date.


Conditii si politici comerciale

a.       Politica produselor
·         Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.mediistocare.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si, pentru bunurile de folosinta indelungata, de certificat de garantie. Produsele “bulk” nu se livreaza insotite de accesorii (cabluri, mufe, adaptoare, suruburi, cd-uri de instalare etc.). Produsele considerate consumabile si produsele din categoria software nu beneficiaza de certificat de garantie.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabila in cazul in care produsele achizitionate nu corespund scopului pentru care au fost achizitionate.
·         Vanzatorul poate desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site, promotii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime si anuntate de catre Info Market Comprest srl.
b.      Politica preturilor
·         Preturile afisate pe site-ul www.mediistocare.ro contin TVA in cota de 20%. Preturile afisate pe site nu contin cheltuieli de transport, acestea fiind specificate separat.
·         Pentru a beneficia de preturile afisate pe site, utilizatorul site-ului trebuie sa faca in prealabil o comanda, asa cum este ea descrisa in “politica de comanda”.
c.       Politica de comanda
·         Utilizatorii inregistrati aflati la prima comanda au la dispozitie in mod exclusiv procedura de comanda online pe site, in urma acestei comenzi fiind verificata corectitudinea introducerii datelor de contact si a datelor de identificare ale clientului. Procedura de comanda online pe site este descrisa in amanunt in sectiunea “cum cumpar”.
·         Doar utilizatorii inregistrati aflati la cel putin a doua comanda au la dispozitie, pe langa procedura de comanda online pe site si urmatoarele variante de comanda agreate de societatea Info Market Comprest srl:
-          comanda prin interfata de contact prezenta pe site-ul www.mediistocare.ro la sectiunea “contact”;
-          comanda prin e-mail, la una din urmatoarele adrese disponibile si agreate de societate: (vanzari@mediistocare.ro; office@mediistocare.ro);
-          comanda prin fax, la numarul 021.444.00.66
In cazul alegerii uneia dintre variantele alternative de comanda prezente mai sus, este obligatoriu de specificat numele, codurile si cantitatea produselor solicitate si este recomandat a se completa link-ul catre pagina produsului de pe site, pentru o mai rapida si corecta identificare a acestuia. Deasemenea, este obligatoriu a se specifica datele de contact ale initiatorului comenzii, pentru a putea fi contactat de catre vanzator. Daca datele de facturare si livrare coincid cu cele de la precedenta comanda, nu mai trebuiesc repetate, deoarece se presupune ca ele sunt deja pastrate in baza de date.
·         Exista posibilitatea comandarii direct la unul din punctele de lucru ale societatii Info Market Comprest srl, conditia obligatorie in acest caz pentru a beneficia de preturile practicate pe site-ul www.mediistocare.ro fiind prezentarea printata a paginii produsului de pe site. Se solicita aceasta deoarece in unele cazuri este posibil ca preturile practicate la punctele de lucru sa fie mai mari, datorita cheltuielilor mai mari presupuse de activitatea de comert clasic.
·         Nu se considera comenzi, ci doar precizari legate de disponibilitate de stoc si/sau eventual preturi, apelurile telefonice, mesajele SMS si conversatiile prin mesagerie instant tip chat, aceasta deoarece astfel de modalitati de comunicare nu au un caracter probatoriu.
·         Societatea Info Market Comprest srl incurajeaza activitatea de comert electronic prin intermediul site-ului www.mediistocare.ro si de aceea recomanda folosirea metodei de comanda online pe site ca fiind metoda care contorizeaza numarul si volumul comenzilor si in functie de care poate acorda eventuale facilitati comerciale.
·         Exista posibilitatea ca pentru anumite comenzi sa se solicite plata partiala sau totala in avans, in valoare minima de 30% din pretul produsului.
·         Termenul de preluare a comenzii variaza in functie de volumul de comenzi primite de catre vanzator. In cazul in care comanda nu a fost inca preluata, clientul are posibilitatea de a solicita anularea acesteia.
·         Termenul de procesare a comenzii variaza in functie de produs si disponibilitatea acestuia in stocul propriu al societatii Info Market Comprest srl sau al furnizorilor acesteia. In cazul in care produsul comandat devine temporar sau definitiv indisponibil, vanzatorul va informa clientul, acesta putand opta pentru acceptarea noului termen de livrare sau pentru anularea comenzii.
d.      Politica de livrare
·         Livrarea de catre vanzator, receptionarea de catre client si transferul dreptului de proprietate asupra produsului de la vanzator la client se face ulterior incasarii totale a contravalorii produsului comandat, in urmatoarele conditii:
-          ridicare a bunurilor de catre client direct de la unul din punctele de lucru ale societatii Info Market Comprest srl, dupa confirmarea procesarii comenzii si instiintarea clientului de catre vanzator ca marfa este disponibila spre ridicare din punctul de lucru;
-          livrare la sediul clientului prin coletarie rapida. Aceasta se face din momentul instiintarii clientului de catre vanzator ca marfa este disponibila spre trimitere din punctul de lucru in termen de maxim 48 de ore pentru clientii cu sediul in Bucuresti si 72 de ore pentru clientii cu sediul in provincie. Serviciul de transport este asigurat prin intermediul societatilor de curierat (Cargus, Nemo, Fan Courier, Posta Romana). Cheltuielile de transport sunt suportate in mod exclusiv de catre client si sunt separate de pretul produsului comandat. Societatea Info Market Comprest srl isi declina raspunderea pentru intarzierile in livrare, deteriorarea sau pierderea produselor cauzate de catre societatile de curierat. Odata cu produsele, in colete pleaca si documentele fiscale si, daca este cazul si cele de garantie.
e.      Politica de plata
·         In urma plasarii unei comenzi, pentru plata produselor sau pentru plati partiale sau totale in avans, cumparatorul are la dispozitie urmatoarele metode:
-          plata in numerar la unul din punctele de lucru ale societatii, in masura in care clientul doreste sa faca plata produsului la punctul de lucru;
-          plata cu cardul la unul din punctele de lucru ale societatii;
-          plata cu cardul online direct pe site-ul www.mediistocare.ro; Tranzactia cu cardul va aparea pe extrasul de cont cu numele mediistocare.
-          plata prin virament bancar (ordin de plata), pe baza unei facturi proforme emise de vanzator catre client. Plata se considera efectuata in momentul intrarii banilor in contul societatii Info Market Comprest srl;
-          plata ramburs, in momentul receptionarii coletului de la curier. Valoarea de plata in acest caz este suma dintre: pretul produsului, costul transportului produsului de la vanzator la client si costul intoarcerii banilor de la client catre vanzator.
f.        Politica de retur
·         Produsele achizitionate la distanta (trimise prin serviciu de curierat) se pot returna conform O.G. 130 din 2000, in termen de 10 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
·         Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosinf acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.
·         Nu se accepta pentru returnare produsele desigilate, care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, urme de soc sau vandalizare, care nu au ambalajul original complet, care au etichetele de identificare deteriorate sau lipsa.
·         Nu se pot returna produsele care au fost aduse in urma unei comenzi „speciale”, comanda definita ca fiind cea pentru care s-a solicitat plata unui avans de catre cumparator.
·         Produsele returnate trebuie sa fie insotite in mod obligatoriu de o copie a facturii de achizitie si, in cazul in care a fost emis, de certificatul de garantie in original. Lipsa acestor documente atrage refuzul acceptarii returului.
·         Societatea Info Market Comprest srl va inapoia contravaloarea produsului, scazand cheltuielile de transport al banilor in maxim 10 zile de la data receptionarii returului.
·         Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site-ul www.mediistocare.ro din momentul trimiterii comenzii se pot returna in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate, in maxim 10 zile de la receptionarea acestuia. Clientul poate solicita inlocuirea produsului cu unul conform sau, dupa caz, restituirea contravalorii produsului. In cazul in care produsul returnat ca fiind neconform cu specificatiile prezentate pe site prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura sau folosire necorespunzatoare, accesorii lipsa, societatea Info Market Comprest srl isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului neconform sau devalorizarea produsului dupa evaluarea prejudiciului. Doar pentru acest caz, costurile de retrimitere a produsului conform vor fi suportate de catre societatea Info Market Comprest srl.
g.       Politica de asigurare a garantiei
·         Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 449 din 2003 si Ordonanta Guvernului nr. 21 din 1992.
·         Termenul de garantie este cel specificat in mod explicit in certificatul de garantie si/sau factura. Termenul de garantie incepe sa curga de la data dobandirii produsului. Durata termenului de garantie se prelungeste cu durata de timp in care produsul defect s-a aflat pentru reparare in service.
·         La solicitarea garantiei este recomandata prezentarea produsului defect in ambalajul original (ideal pentru transportul in siguranta) si obligatoriu accesoriile cu care a fost achizitionat, factura fiscala in copie si certificatul de garantie in original. Lipsa oricaror elemente obligatorii prezentate mai sus conduc la imposibilatea solutionarii garantiei, iar produsele se returneaza clientului. Este recomandat a se atasa si o nota privind defectul reclamat.
·         Certificatele de garantie sunt emise fie de producatori, in masura in care acestia au o retea de service-uri nationala, fie de catre societatea Info Market Comprest srl.
·         In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat a fi defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
·         In cazul certificatelor de garantie emise de societatea Info Market Comprest srl, garantia se solutioneaza la punctul de lucru al societatii nominalizat in certificatul de garantie.
·         Solutionarea garantiei se face intr-o perioada rezonabila de timp de la receptionarea produsului in service, prin repararea sau inlocuirea acestuia. In cazul in care datorita progresului tehnologic, produsul reclamat ca fiind defect nu poate fi inlocuit cu unul identic, inlocuirea se va face cu un produs similar sau superior tehnic, in acest caz putand exista diferente de plata dintre valoarea actualizata a produsului vechi si valoarea de lista a produsului nou.
·         Plata transportului (tur-retur) pentru produsele trimise pentru reparatie in perioada de garantie revine in responsabilitatea clientului.
·         Vanzatorul este exonerat de obligatia privind acordarea garantiei daca deficienta produsului s-a produs din cauza nerespectarii de catre consumator a instructiunilor de instalare, punere in functiune, utilizare, intretinere, manipulare, transport si depozitare, cuprinse in documentatia care insoteste produsul.
·         Vanzatorul este exonerat de obligatia privind garantia pentru deficientele imputabile consumatorului.
·         Garantia se acorda numai clientilor societatii Info Market Comprest srl, in mod exclusiv produselor, echipamentelor si subansamblele achizitionate de la aceasta, societatea nefiind in niciun caz raspunzatoare in fata tertilor care vor fi achizitionat produsele comercializate de societate prin acestia.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu raspunde de eventualele probleme de incompatibilitate intre sistemele sau subansamblele comercializate de ea si produsele achizitionate de la alte firme. De asemenea, societatea nu isi asuma nicio raspundere pentru subansamblele care sunt folosite pe sisteme ce nu corespund ca performante cu specificatiile producatorului respectiv. Se recomanda o foarte buna informare a clientilor asupra echipamentelor existente deja si a compatibilitatii cu produsele noi.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu isi asuma raspunderea privind pierderile colaterale care ar putea surveni in urma unor defectiuni ale componentelor achizitionate de la aceasta.
·         Societatea Info Market Comprest srl nu isi asuma raspunderea privind pierderile de informatie soft ce ar putea surveni ca urmare a unor defectiuni sau in perioada in care echipamentul se afla pentru reparare in service. Societatea nu garanteaza securitatea datelor pe niciun mediu de stocare, de orice natura ar fi el (magnetica, optica, electronica etc.). Utilizarea aplicatiilor software in afara scopurilor pentru care au fost concepute de producator nu implica responsabilitatea vanzatorului, dar poate implica responsabilitatea cumparatorului, in cazul in care nu sunt respectate prevederile legale in vigoare. Nu se considera ca facand obiectul solicitarii si acordarii de garantie driverele, setarile si configurarea unui sistem de calcul.
·         Este necesar a se face back-up pentru orice programe sau date importante cat mai des, pentru a se evita pierderea informatiilor considerate importante. Este obligatoriu salvarea datelor anterior predarii echipamentului in service pentru solutionarea garantiei.
·         Garantia nu se acorda produselor care nu au etichetele de identificare sau sigiliile de garantie intacte, atat ale producatorului, cat si ale furnizorului. Este considerata absolvire de la obligatia acordarii garantiei daca etichetele de identificare sau sigiliile de garantie sunt deteriorate, modificare sau indepartate.
·         Garantia nu se acorda produselor sau componentelor care prezinta o functionare necorespunzatoare datorita:
-          Manipularii, transportului sau instalarii improprii;
-          Folosirii neconforme cu instructiunile de utilizare;
-          Reparatiilor, interventiilor sau instalarilor executate de persoane neautorizate;
-          Schimbari ale starii mecanice originale a produsului;
-          Pastrarii sau utilizarii in conditii improprii (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, variatii mari de presiune sau temperatura, umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor lichide sau chimice;
-          Patrunderii in interiorul echipamentului a rezidurilor mecanice, metalice sau plastice gen agrafe, capse, capace etc.;
-          Conectarea sau deconectarea echipamentelor sau componentelor in timpul functionarii acestora, folosirea de prize fara impamantare sau defecte;
-          Rescrierea gresita a BIOS-ului sau firmware-ului echipamentelor.
·         Nu se acorda garantie imprimantelor in care s-au folosit alte consumabile decat cele originale sau daca acestea au fost incarcate.
·         Nu se acorda garantie produselor care prezinta defecte mecanice sau electrice vadite (conectori sparti, contacte arse sau intrerupte, trasee taiate, zgariate sau modificate, HDD-uri cu plasticul crapat sau rupt in zona conectorilor, procesoare cu pastilele de siliciu ciobite sau crapate, pini lipsa sau indoiti, spargeri ale CD-urilor in unitati optice tip CD/DVD/Bluray etc.